Ubiegły rok zakończyliśmy wydaniem nowej publikacji.
Książka kucharska „Smaki judaizmu. Kulinarna podróż przez żydowski rok” to pozycja dwujęzyczna, wydana w języku polskim i angielskim. O jej napisanie poprosiliśmy rebecyn Danielle Chaimovitz, która przez kilka lat mieszkała we Wrocławiu. Jej praca i wysiłek całego naszego zespołu sprawiły, że do rąk czytelników trafia ciekawa, kolorowa, przejrzysta, z wieloma pięknymi zdjęciami książka, prowadząca przez żydowski rok, opowiadająca o świętach, a przez ich pryzmat o żydowskiej kuchni. Przepisy w niej zawarte wywodzą się z bogatej i różnorodnej tradycji żydowskiej. Zapraszamy do poznania smaków kuchni narodu, którego dzieje nierozerwalnie związane są z polską historią. Jedzenie łączy ludzi, jak napisała autorka we wstępie do książki.
Życzymy Wam ciekawej podróży i niezapomnianych kulinarnych wrażeń.
Książka jest już dostępna w wybranych bibliotekach Wrocławia, a niedługo trafi do placówek na Dolnym Śląsku. Na naszym profilu facebookowym co jakiś czas będą ogłaszane konkursy, w których będzie można ją zdobyć.